Heerlijk een boek kunnen lezen in de tuin: dat wil toch iedereen? Een tuin moet namelijk een tweede huiskamer zijn waarin je kunt ontspannen en kunt genieten, en de dagelijkse werkzaamheden even kunt vergeten. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rij gezet hoe jij dit gevoel ook kunt ervaren. Zo kun jij ook binnen no time genieten van jouw eigen relaxtuin.

1. Genoeg planten

Planten hebben een ontspannende werking. De patronen van het blad zorgen er namelijk voor dat jouw stressniveau lager wordt. Het werkt zelfs wanneer je kijkt naar een foto van een plant. Daarnaast kan de geur van een plant er ook voor zorgen dat je kunt ontspannen. Denk maar eens aan de geur van lavendel. Heerlijk! Zorg er daarom voor dat je genoeg planten in jouw tuin hebt en de planten zullen vanzelf het werk doen om jou tot rust te laten komen. 

2. Maak een zithoek

Je kunt pas ontspannen in de tuin als je hier een lekkere zithoek hebt gecreëerd. Ga daarom aan de slag in de tuin en maak plaats voor een lekkere loungeset. Maak bijvoorbeeld een hoekje vrij in de tuin waar je tot rust kunt komen. Een hoekje waar bijvoorbeeld geregeld de zon schijnt, of waar je vrijwel geen geluiden hoort. Leg in dit hoekje kunstgras, plaats hier de loungeset en kleed het vervolgens gezellig aan. Bovendien is kunstgras zelf aanleggen zo gepiept. Je schakelt simpelweg hulp in van Kunstgrasgigant.nl en zij doen het werk voor je. Relaxter dan dit wordt het niet!

3. Sfeerverlichting

Ook als je in de avond nog wil kunnen genieten van jouw zen-tuin is verlichting een pre. Hierdoor kun jij tot in de late avonduurtjes nog genieten van een goed boek, of kletsen met gezelschap. Maar naast dat verlichting een praktische functie heeft, kan verlichting ook erg gezellig staan. Vooral als je wil dat jouw tuin gezellig oogt in de avond is het belangrijk om te kiezen voor warm licht. 

4. Ruim de tuin op

Een opgeruimde tuin is een opgeruimd hoofd. Ruim daarom regelmatig jouw tuin op, haal de dode bladeren weg en knip oude struikjes weg. Haal vervolgens de bezem door de tuin en zeg vaarwel tegen tierelantijntjes waar je op bent uitgekeken. Tussen de rommel proberen te ontspannen is natuurlijk een moeilijke opgave. Bovendien krijg je van het opruimen ook nog eens een voldaan gevoel. Daarna heb je het zeker verdiend om eens lekker te relaxen in de tuin!

About Author

Onlino