Bibliotheken gaan al jarenlang mee in het straatbeeld. Je kunt er verschillende boeken lenen, zonder dat jou dit geld kost. Ondanks dat er veel verschillende vestigingen gesloten zijn, zijn er ook nog veel mooie bibliotheken in Nederland te vinden. Een daarvan is het Grand Theatre in Breda. Deze vestiging was in eerste instantie bedoeld voor opvoeringen van toneel, maar is de laatste jaren omgebouwd tot een mooie bibliotheek. Veel van het theater is nog altijd terug te zien in de zaal, maar vandaag de dag kun je er terecht voor een groot aantal boeken. Deze zijn ook allemaal te koop voor lage bedragen.

Van Amsterdam tot aan Maastricht

Als je naar de echte bibliotheken gaat kijken zijn er ook nog mooie gebouwen te vinden. Bibliotheek Rijksmuseum Amsterdam kan tot een van de mooiste bibliotheken benoemd worden. Verschillende verdiepingen aan boeken zorgen ervoor dat je urenlang rond kunt kijken en vrijwel alles kunt vinden waar je naar op zoek bent. Zo ook bij Centre Céramique in Maastricht. Aan de buitenkant ziet deze bibliotheek er standaard uit, maar zodra je binnenkomt, waan je jezelf in een droomwereld. Ook hier zijn veel verschillende boeken en genres terug te vinden en het is een bezoek zeker waard.

De kerk als bibliotheek

Op het gebied van openbare bibliotheken heeft Nederland ook veel te bieden. Deze bibliotheken hebben de laatste jaren ook nog een metamorfose ondergaan. De meeste zien er heel modern uit en bieden ook verschillende werkplekken aan ondernemers. Als je dan toch een unieke setting wilt, kun je naar de openbare bibliotheek in Zutphen gaan. Deze zit gevestigd in de Broederenkerk. Van buiten een mooie kerk, aan de binnenkant een bibliotheek met een ruim assortiment. Wat je ook wilt zoeken en voor welk genre je ook op pad bent, in deze bibliotheek vind je het allemaal.

About Author

Onlino