Veel Nederlanders hebben lezen als hobby. Naast dat lezen een simpele hobby is voor mensen is het ook essentieel om te kunnen leven. Je bent bijna altijd wel iets aan het lezen, of het nou ondertiteling is van een film of de ingrediënten van een recept. Je bent veel momenten van je leven bezig met lezen. Voor veel Nederlanders is lezen dus ook een hobby. Ondanks de opkomst van e-books zijn fysieke boeken nog steeds populairder en dat is te verklaren. Er is niets zoals tijdens het lezen het papier te voelen op je vingers en de geur te ruiken van de inkt. Maar er zijn zeker ook nadelen.

Te veel licht

Je wil als je boek leest de perfecte omstandigheden. Het moet niet te koud zijn want dan raak je afgeleid door de kou. Maar je wil ook niet dat het te warm is en je zweterig vingers blijven plakken aan de pagina’s. Je wil ook niet dat je aan het lezen bent in een te drukke ruimte waardoor je snel afgeleid raakt. Het moet niet te zonnig zijn want dan weerkaatst de zon op de pagina in je gezicht. Maar het moet ook niet te donker zijn want dan kun je de letters niet meer zien. Er zijn dus veel verschillende eisen aan de plek om perfect een boek te lezen. Een locatie die hier zeker aan voldoet is je slaapkamer.

Nog één pagina voor het slapen gaan

De slaapkamer is een van de populairste plekken om een boek te lezen. Net voor het slapen gaan lezen mensen vaak nog even een paar pagina’s om hun hoofd rustig te krijgen. Dit is ook een plek waarvan je verwacht dat je rustig in goede omstandigheden een boek kan lezen. Maar dit is niet altijd het geval. Als je in een stad woont dan kan het voorkomen dat het onrustig op straat is. Ook is er een kans dat er net een lantaarnpaal bij je slaapkamerraam staat en lekker fel naar binnen schijnt. Dit zijn allemaal nare aspecten die ervoor zorgen dat je niet rustig van je boek kan genieten.

Verduisterende plisségordijnen

Gelukkig is er een hele makkelijke oplossing voor: een verduisterende plisségordijn. Dit is de perfecte oplossing voor al jouw problemen. De gordijnen laten geen licht door dus je hebt geen last meer van de lantaarnpaal. Je kan helemaal zelf kiezen hoe licht het in je slaapkamer is. Plisségordijnen zijn gemaakt in de vorm van een honingraat. Door deze vorm zijn ze isolerend waardoor je kamer de perfecte temperatuur is. Nog een voordeel van deze isolerende functie is dat het ook geluiddempend werkt. Je hebt geen last meer van late lawaaimakers maar kan in perfecte stilte goed concentreren op je boek.

Allemaal verschillende mogelijkheden

Wanneer je de verduisterende plisségordijnen koopt bij een specialist zoals het bedrijf Lumio dan zijn er oneindig mogelijkheden. Ilumio komt bij je langs om op te meten en zorgt ervoor dat je gordijn helemaal op maat gemaakt is. Er zijn heel veel verschillende kleurmogelijkheden. Hierdoor past het plisségordijn bij elke interieur stijl. Het maakt ook niet uit wat voor raam jij in je huis hebt want de gordijnen kunnen op alle soorten gordijnen. Vind je het nou wel fijn om een beetje natuurlijk licht te hebben om te lezen? Bij Ilumio hebben ze plisségordijnen die je helemaal kan afstellen zoals je wilt. Als je bovenaan het raam wat lichtinval wil kun je dat makkelijk aanpassen.

Lezen in de perfecte omstandigheden

Je wil je graag helemaal focussen op het boek wat je op dat moment in je handen hebt. Het liefst wanneer je in bed ligt. Het is een goed moment om de stress van de dag achter je te laten en weer tot rust te komen. Helaas zijn er verschillende aspecten die je daarbij kunnen verstoren. Maar niet langer! Koop en installeer een verduisterend plisségordijn en al je zorgen verdwijnen voor de zon en jij kan rustig verdwijnen in de wondere wereld van je boek.

About Author

Onlino