Het onderwijs heeft het afgelopen jaar flink op zijn kop gestaan. Basisschoolkinderen, middelbare school pubers en studenten zaten of zitten aan huis gekluisterd. Leren kan niet in de bieb, een koffietentje of op school. Het is daarom heel erg belangrijk dat je thuis een prettige omgeving hebt om te kunnen leren. Met deze tips creëer je de perfecte omgeving om te leren.

Juiste lichtinval

De juiste lichtinval is essentieel om goed te kunnen leren. Daglicht is goed voor de energie, het humeur en de concentratie. Het is echter wel belangrijk dat je de lichtinval kunt controleren. Als de zon direct in je gezicht of op je scherm schijnt, kan dit juist heel afleidend werken. Zorg daarom dat de studiehoek in de buurt van een raam zit met de juiste raamdecoratie. Raamdecoratie die je gemakkelijk aan de stand van de zon kunt aanpassen zijn bijvoorbeeld plissé gordijnen. Dit soort raamdecoratie is bevestigd aan de zijkant van het raam. Hierdoor kun je de plisségordijnen voor elk gewenst deel van het raam laten hangen. Andere goede opties zijn shutters en jaloezieën. Door de horizontale lamellen kun je dit soort raamdecoratie continu aanpassen aan de stand van de zon. Een ander pluspunt is dat dit soort raamdecoratie veel licht binnen kan laten en tegelijkertijd voor voldoende privacy zorgt.

Comfortabele meubels

Om goed te kunnen leren is een goede zithouding erg belangrijk. De juiste en comfortabele meubels zijn daarom onmisbaar. Ga voor een bureau dat groot genoeg is voor alle spullen en benodigdheden. Zo voorkom je dat er te veel spullen op een te klein oppervlak liggen en het rommelig wordt. Rommel kan namelijk heel erg afleiden. Bij de stoel is het verstandig om voor een exemplaar te gaan dat in hoogte verstelbaar is. Zo weet je zeker dat je de juiste zithouding kunt aannemen achter het bureau. Een verstelbare rugleuning kan ook helpen om een goede zithouding aan te nemen. Let er daarnaast op of de stoel comfortabel genoeg is. Zeker als je veel moet leren, is het belangrijk dat je een paar uur lekker kan zitten op de stoel.

Zo min mogelijk afleiding

Een laatste tip is om afleiding zoveel mogelijk te voorkomen. Kies daarom een rustige plek uit in huis waar je niet steeds afgeleid wordt. Zorg voor voldoende opbergruimte, zodat je ook niet afgeleid kan worden door rondslingerende spullen. Om echt goed te kunnen blokken is het tot slot verstandig om alle onnodige apparaten en apps uit te schakelen. Leg je telefoon weg en schakel alle chats en social media op je laptop uit. Zo kun je ongestoord uren leren!

About Author

Onlino