Iedereen is wel bekend met het Duitse automerk Mercedes-Benz. Ze worden volop verkocht of geleaset op basis van financial lease of een andere leasevorm. In de volksmond wordt het merk ook wel Mercedes genoemd, zonder ‘Benz’. In 1926 heeft Mercedes voor het eerst het levenslicht gezien, omdat de bedrijven Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie gingen fuseren. Wil je meer weten over de geschiedenis van Mercedes-Benz? Hieronder lees je hoe de vork in de steel zit, maar er bestaan ook verschillende boeken waar je dit verhaal in kunt lezen.

Mercedes, of eigenlijk Daimler

Daimler, een ander Duits automerk, verkocht auto’s onder het automerk ‘Mercedes’ rond het jaar 1902. De naam van ‘Mercedes’ is afgeleid van Mercédès Jellinek. Zij was de dochter van Emil Jellinek: een van de grootste klanten van Daimler. In 1900 had hij maar liefst meer dan drieduizend auto’s besteld waar een waarde aan kleefde rond de halve miljoen Duitse mark. 

Benz

Carl Benz was de man achter het automerk ‘Benz’. Hij was de eerste autoproducent ter wereld en had zijn eerste voertuig al weten te bouwen in 1885. Hier was Daimler het echter niet mee eens en hij klaagde Benz zelfs aan. Hij zou namelijk een van zijn patenten hebben overtreden. Toen gebeurde iets waar niet veel mensen op hadden gerekend: ze gingen samenwerken. Pas in 1926 sloten Benz en Daimler de handen ineen, 26 jaar nadat Daimler is overleden. Het automerk heette toentertijd Daimler-Benz AG.

De eerste auto’s op de markt

Zoals net al werd benoemd, werd in 1885 de allereerste auto gebouwd. Deze auto werd maar 25 keer geproduceerd. De vrouw van Benz was de gelukkige die als allereerste een ritje mocht maken in een auto, samen met hun kinderen. Ze had een rit voor de boeg van 180 kilometer. Plotseling was de benzine op en moest ze in het midden van de nacht op zoek naar een kan met benzine. Deze vond ze in een apotheek, die later diende als allereerste tankstation. In 1936 kwamen ook de eerste dieselauto’s tevoorschijn.

Veiligheid staat voorop

De auto’s van Mercedes-Benz zijn verschillende transformaties ondergaan. Zo kwamen ze erachter dat een kreukelzone de bestuurder in veiligheid kan brengen. Vooral vanaf de jaren zestig werd Mercedes gekenmerkt door hun veilige auto’s. In de jaren negentig werden de eerste bedrijfsbussen gelanceerd en dit was ook een groot succes waarbij veiligheid erg belangrijk was. Nog steeds zijn veel mensen liefhebber van dit Duitse automerk waardoor deze veel worden gekocht of geleaset voor particulier of zakelijk gebruik. Bovendien hebben deze auto’s een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een Vito financial lease je bijvoorbeeld al vanaf 126 euro per maand. 

De meest verkochte Mercedes-modellen

Vandaag de dag is Mercedes-Benz nog steeds een populair automerk. Zo wordt de Mercedes-Benz C-klasse gezien als een favoriet, net als de Mercedes-Benz E-klasse. Van de bedrijfsbussen is vooral de Sprinter ongekend populair. De MB Sprinter lease je al eenvoudig via internet, zodat jij binnen no time kunt genieten van deze fijne wagen.

About Author

Onlino